Napfelkelte naplemente vezérlő

Akvárium Világítás LED vezérlő, feltöltött programmal.
Napfelkelte, naplemente
 funkció, hold felkeltével és éjszakai derengő holdfénnyel.

A következő programciklusok találhatók a vezérlőn.
Januártól – decemberig, 12 havi bontásban választható napfelkelte naplemente időpontok.

Napsütéses órák száma8,5310,1811,5513,4215,1116,0015,3714,1712,3610,559,208,31
 Jan.Feb.Márc.Ápr.Máj. Júni.Júli.Aug.Szept.Okt.Nov.Dec.
Napfelkete7,276,495,555,535,054,445,015,396,207,016,487,23
Napnyugta16,2017,0717,5019,3520,1620,4420,3819,5618,5617,5616,0815,54

A fenti havi ciklusok, az adott hónap középső napjának csillagászati adatai alapján vannak időzítve.

Amennyiben LED világítása támogatja a vörös, és kék szín spektrumot, a napfelkelte funkció a vörös színből indulva éri el a fehér színt, déli 12 órakor a teljes színspektrum 100%-os intenzitással világít és ugyanígy a naplemente a vörös szín lenyugvásával fejeződik be. Ezután egész éjszaka a kék szín 10%-os intenzitással imitálja a holdfényes éjszakai égboltot.
A kék szín intenzitása, a napfelkelte és napnyugta közötti időpontban csak déli 12 órakor éri el a 100%-os intenzitást, a köztes időpontokban, tehát napfelkelte és dél között időarányosan 10-100% közötti intenzitással keveredik az alap fehér színhez. A délutáni időszak ugyanígy zajlik dél és naplemente között.

Amennyiben a választott lámpa típusa nem tartalmaz vörös és, vagy kék színösszetevőt, abban az esetben is működik a Controller-es időzítés, de csak a lámpában található színek vesznek részt a napfelkelte naplemente szimulálásában.

A havi programokat kézzel válthatjuk a vezérlőn.
Kétszer nyomja meg az Enter nyomógombot.
Majd az UP Down gombokkal válassza ki a kívánt hónapot, pl. május.
Majd nyomja meg kétszer a Menu gombot.
Majd 6 másodperc után a betöltött új program szerint fut a vezérlő.

A vezérlőn még található több közvetlen indítású program:
Csak fehér, csak kék, csak vörös, fehér-kék, fehér-vörös, kék-vörös.
Ezek folyamatos világítású programok, időzítést nem tartalmaz.

A vezérlő belső órájának beállítása, például téli nyári időszámítás átállításakor, a következők szerint történik.
Egymás után sorrendben nyomja meg a következő gombokat.
Enter, UP, Enter, Enter, /most már látható a változtatni kívánt idő/
Enterrel kiválaszthatja a változtatni kívánt beállítást, /óra, perc/ 
az UP és Down nyomógombokkal az értéket változtathatja.
Kilépéshez és a megváltoztatott idő elmentéséhez háromszor nyomja meg a Menü /3xMenü/ nyomógombot.
A CD-n mellékelt segédprogrammal, a számítógépről is beállítható a pontos idő.
Számítógéphez csatlakoztatott kontroller esetén egy gombnyomással /óra piktogram/ megnyomásával, az internet idővel szinkronizál a szerkezet. A sikeres órabeállítást a kontrolleren hangjelzés /csippanás/ kíséri.

Természetesen saját igény szerinti időzítő programot is írhatnak a vezérlőbe, a CD-n hozzá adott pc-programozó felületen keresztül.

A saját program feltöltésekor a vezérlővel adott programok végérvényesen törlődnek, és nem állíthatók vissza!

A felprogramozott vezérlő csatornakiosztása a következő:
V+ közös plusz vezeték
CH 1 vörös
CH 2 fehér
CH 3 kék
CH 4 fehér
CH 5 fehér

Ennek megfelelően kell a LED világítás vezetékeit a csavaros sorkapcsok alá bekötni.

Az INPUT V- és a V+ kapcsok a tápfeszültség polaritás helyes bekötésére szolgálnak.
A vezérlő csatornánként 12V maximum 4A áramerősséggel terhelhető.

Napfelkelte naplemente vezérlő felprogramozva.
25 174 Ft
/Figyelem a kereskedelemben kapható olcsóbb vezérlők nem tartalmaznak programot, az önnek kell felprogramozni/ 

Amennyiben szükséges teljesítmény bővítés.
/4x6A/24A 288W bővítő 14 887 Ft/

A legördülő menükben további gyakran feltett kérdésekre talál választ.

Sok tényező befolyásolja hogy Önnek melyik világítás lenne a legmegfelelőbb, tehát csak irányelvekről beszélhetünk. A legfontosabb tényezők, az akváriumban lévő vízoszlop magassága, ha van növényzet, annak sűrűsége és fényigénye, az aljzat színe /sötét aljzat jobban elnyeli a fényt/, és az akvárium elhelyezése.

30 cm vízmagasság környékén az LD2, LDX4 típusok ragyogóan megfelelnek a célnak, átlagos fényigényű növények tartásához.

30-40 cm vízoszlop magasságnál választhatjuk az LD4 vagy az LDX4 típusokat alapkivitelben.

40 cm vízoszlop magasság felet el lehet gondolkodni az LD4 vagy az LDX4 típusok lencsés +50%-al megemelt fényerővel rendelkező változatain.
A legnagyobb fényteljesítményű akvárium LED lámpákra kifejezetten növényes felhasználás esetén lesz szüksége.
Ugyanez elmondható az 45-50 cm vízoszlop magasságot elérő akváriumok esetén is.

Ha betartjuk az üzemeltetési szabályokat, akkor nagyon hosszú, akár 6-12 éves élettartamot is elvárhatunk akvárium LED világításunktól, napi 8-10 óra világítási idővel számolva. Napjainkban nem a LED világítás a leggyengébb láncszem, hanem a tápegység. Egy esetleges tápegység csere sem gond, mivel ma már sok helyen kapható ilyen alkatrész.

Az akvárium LED világítást meg kell védeni a felfreccsenő és az esetlegesen ráfolyó víztől. A megszáradó víz vízkövesedést okoz, amit nagyon nehéz hosszú távon eltávolítani a világítóest felszínéről. A fényvető oldali vízkőlerakódás nagy mértékű fényerő csökkenést eredményez, ami nem kívánatos a felhasználó részéről. Zárt tetőben lévő alkalmazáskor védő üvegtető alkalmazása szükséges. Nyitott, akvárium tető nélküli alkalmazáskor, ha nincs felfreccsenő víz illetve folyamatos mikropermet, akkor nincs szükség plusz védelemre, ellenkező esetben itt is védő üveglap alkalmazása szükséges.

Az aquamorf@gmail.com email címre írja meg, melyik világítást választotta, milyen szélességű akváriumra, milyen vezérléssel. Írásban adunk egy ajánlatot a költségekről, és gyártási határidőről. Amennyiben az ajánlatot elfogadja, küldünk egy  bankszámlaszámot, rendelése értékének átutalásához. A termékek legyártása az utalás számlánkra történő jóváírása után kezdődik meg. Az elkészült termékeket automatikusan a megadott címre postázzuk. A folyamat átlagosan 2-3 munkanapot vesz igénybe.

A termékeket a Magyar Posta szállítja ki. Munkaidőben házhoz viszi megrendelését. Amennyiben nem tudja személyesen átadni a csomagot, értesítőt hagy postaládájában, a sikertelen kézbesítésről. Ezután a csomagot átveheti az Önhöz tartozó postahivatalban nyitvatartási időben még 5 munkanapig.

A termékeket a Magyar Posta szállítja ki. Munkaidőben házhoz viszi a megrendelt csomagot. Amennyiben nem tudja személyesen átadni megrendelését, értesítőt hagy postaládájában, a sikertelen kézbesítésről. Ezután a csomagot átveheti az Önhöz tartozó postahivatalban nyitvatartási időben még 5 munkanapig. Amennyiben nem veszi át csomagját 5 munkanapon belül, a csomagot a posta visszaszállítja hozzánk /visszaszállítási díj felszámításával/ A csomag újraküldése a visszaszállítási díj és újbóli szállítási és csomagolási költség előre megfizetésével lehetséges.

A berendezéseket alapesetben javítjuk, vagy cseréljük.

– A világítótest tápegységét, páramentes, száraz, fröccsenő víztől védett, jól szellőző helyre kell szerelni. A tápegységet letakarni tilos. Ideális egy szekrény, vagy elektromos kapcsolódoboz.
Felhívom a tisztelt vásárló figyelmét hogy az újkori LED rendszerekben, kapcsolóüzemű nagyfrekvenciás tápegységek állítják elő a 12V-os tápfeszültséget és a kitöltési tényező változtatásával érik el a kívánt fényerő szabályozást. 
Működési elvükből adódóan képesek belengeni és sípoló hangot adni magukból. 
A gyártók törekszenek a fenti mellékhatás minimalizálására, de kizárni nem tudják a jelenséget. 
Mivel az alap ajánlásunk a tápegység üzemeltetésére egy szerelődoboz vagy szekrénybe való beszerelése, a fenti jelenség esetleges zavaró hatása minimalizálható, elkerülhető.
Mivel a jelenség működési elvből fakad, ezért nem képezi garanciális javítás és csere tárgyát.

– A víz felszínétől a világítótestet, az aljától számítva minimum 6cm magasságban kell elhelyezni.

– A világítótestre nem folyhat víz.

– A világítótest nem kerülhet a víz alá.

– A világítótestet úgy kell elhelyezni, hogy az akváriumban lévő porlasztó, vagy levegőztető által gerjesztett vízelfröccsenések ne a lámpatestet érjék. Amennyiben a lámpatest alatt helyezkedik el a levegőporlasztó, úgy a lámpatestet vagy a porlasztót máshová át kell helyezni, vagy védő üveglapot kell alkalmazni. A porlasztó által gerjesztett folyamatos vízcseppek nagymértékben vízkövesítik a lámpatestet, és beázást okoz.

A fenti üzemeltetési szabályok be nem tartása, a lámpatest meghibásodásához, és garanciavesztéshez vezet.

Garanciaidő a vásárlástól számított 12 hónap.

 

Amennyiben a javításra beérkező lámpatestben víz található, vagy a világítótest felszínén vízkövesedés nyomai láthatók, a lámpatestet garanciális javításra nem tudjuk felvenni, kizárólag fizetős javításra van lehetőség, írásos ajánlatunk alapján.

A weboldalon található termékek nagy részét Önnek gyártjuk le, vagy alakítjuk méretre az igényei szerint.

Az elektronikus kereskedelemről szóló törvény alapján, a 14 napos visszavételi garancia ezen tételre / tételekre nem vonatkozik.

„Egyedi igényre, méretre készülő, vagy szekcionált, vissza nem fordítható átalakításon, daraboláson átesett termékek egyedi megrendelésnek minősülnek, egyedi megrendelések mentesülnek a törvény 14 napos elállási és visszavételi garanciája alól. A fenti törvény a 12 hónapos garanciát nem érinti.”