Akvárium világítás üres test

A képen a világító LED és a kábel csak illusztráció

ELS DIYLIGHT Üres Lámpatest DIY!!
Akvárium világítás házilag
Akvárium világítás Profil

Készítsd el saját akvárium LED világításodat, profi szinten.

ELS DIYLIGHT
Szélessége 6 cm, magassága 1 cm.
Lábbal szélessége 6,5 cm, magassága 3,6 cm

Mindössze annyit kell tenned, hogy a kiválasztott profilba beleragasztod a LED szalagot, ellátod a kívánt hosszúságú elektromos kábellel, csatlakoztadod a megfelelő tápegységhez és kész is.
A világítást a szerelési élek szilikonozásával teljesen vízhatlanná lehet tenni.

A csomag tartalma:
– Eloxált ezüstszínű alumínium profil
– Szuper átlátszó fröccsenés védő műanyag lap
  /A védő fóliát húzd majd le/
– Kétoldali fekete végzáró /megmunkálatlan/
– 4db M3x6 A2 minőségű imbusz csavar

Érdemes még a következőket is megvásárolni.

– Manuális nyomógombos fényerő szabályzó 50-100% tartomány, 10%-os lépésekben, maximum 2A, 24W-ig 6 352 Ft

– Fényerő szabályzó potenciométeres 0-100% tartomány, folyamatos szabályozás, maximum 6,3A 76W, 10 689 Ft

– Függesztő furattal ellátott végzáró + 1 100 Ft/2db

– Függesztő készlet, 5 856 Ft.

– Állítható lábakkal kiegészített lámpatest, mint az AM-LD2 típusnál, +5 061 Ft
Az állítható lábakkal oldalanként 2,5 – 2,5 cm el túlnyúlhatunk a világítás testén, ezáltal az akvárium két oldalsó üveglemezére ültethetjük rá a világítótestet.
Láb használata nélkül az akváriumot lefedő védő üveglemezre, vagy segédmerevítőre helyezhető a világítás.

A csomag nem tartalmaz:
– LED szalagot
– Tápegységet
– Kábelezést
– Lábat

A világítás hossza a feltüntetett méret +- 3mm.

ELS DIYLIGHT Üres Lámpatest DIY!! méretek és árak:

18.6 cm 3 728 Ft
23.6 cm 3 978 Ft
28.6 cm 4 228 Ft
33.6 cm 4 481 Ft
38.6 cm 4 732 Ft
48.6 cm 5 235 Ft
58.6 cm 5 738 Ft
68.6 cm 6 238 Ft
78.6 cm 7 727 Ft
88.6 cm 8 228 Ft
98.6 cm 8 731 Ft
108.6 cm 9 234 Ft
118.6 cm 9 737 Ft
128.6 cm 10 237 Ft
138.6 cm 10 741 Ft
148.6 cm 12 227 Ft
158.6 cm 12 730 Ft
198.6 cm 14 740 Ft

A világítás hossza a feltüntetett méret +- 3mm.

A fenti akvárium világításhoz a következő kiegészítő termékeket keresik még a vásárlók

– Manuális nyomógombos fényerő szabályzó: 50-100% tartomány, 10%-os lépésekben, maximum 2A, 24W-ig.

-Állítható lábakkal kiegészített lámpatest, mint az AM-LD2 típusnál.

-Függesztő furattal ellátott végzáró.
Függesztő készlet.

A legördülő menükben további gyakran feltett kérdésekre talál választ.

Sok tényező befolyásolja hogy Önnek melyik világítás lenne a legmegfelelőbb, tehát csak irányelvekről beszélhetünk. A legfontosabb tényezők, az akváriumban lévő vízoszlop magassága, ha van növényzet, annak sűrűsége és fényigénye, az aljzat színe /sötét aljzat jobban elnyeli a fényt/, és az akvárium elhelyezése.

30 cm vízmagasság környékén az LD2, LDX4 típusok ragyogóan megfelelnek a célnak, átlagos fényigényű növények tartásához.

30-40 cm vízoszlop magasságnál választhatjuk az LD4 vagy az LDX4 típusokat alapkivitelben.

40 cm vízoszlop magasság felet el lehet gondolkodni az LD4 vagy az LDX4 típusok lencsés +50%-al megemelt fényerővel rendelkező változatain.
A legnagyobb fényteljesítményű akvárium LED lámpákra kifejezetten növényes felhasználás esetén lesz szüksége.
Ugyanez elmondható az 45-50 cm vízoszlop magasságot elérő akváriumok esetén is.

Ha betartjuk az üzemeltetési szabályokat, akkor nagyon hosszú, akár 6-12 éves élettartamot is elvárhatunk akvárium LED világításunktól, napi 8-10 óra világítási idővel számolva. Napjainkban nem a LED világítás a leggyengébb láncszem, hanem a tápegység. Egy esetleges tápegység csere sem gond, mivel ma már sok helyen kapható ilyen alkatrész.

Az akvárium LED világítást meg kell védeni a felfreccsenő és az esetlegesen ráfolyó víztől. A megszáradó víz vízkövesedést okoz, amit nagyon nehéz hosszú távon eltávolítani a világítóest felszínéről. A fényvető oldali vízkőlerakódás nagy mértékű fényerő csökkenést eredményez, ami nem kívánatos a felhasználó részéről. Zárt tetőben lévő alkalmazáskor védő üvegtető alkalmazása szükséges. Nyitott, akvárium tető nélküli alkalmazáskor, ha nincs felfreccsenő víz illetve folyamatos mikropermet, akkor nincs szükség plusz védelemre, ellenkező esetben itt is védő üveglap alkalmazása szükséges.

Az aquamorf@gmail.com email címre írja meg, melyik világítást választotta, milyen szélességű akváriumra, milyen vezérléssel. Írásban adunk egy ajánlatot a költségekről, és gyártási határidőről. Amennyiben az ajánlatot elfogadja, küldünk egy  bankszámlaszámot, rendelése értékének átutalásához. A termékek legyártása az utalás számlánkra történő jóváírása után kezdődik meg. Az elkészült termékeket automatikusan a megadott címre postázzuk. A folyamat átlagosan 2-3 munkanapot vesz igénybe.

A termékeket a Magyar Posta szállítja ki. Munkaidőben házhoz viszi megrendelését. Amennyiben nem tudja személyesen átadni a csomagot, értesítőt hagy postaládájában, a sikertelen kézbesítésről. Ezután a csomagot átveheti az Önhöz tartozó postahivatalban nyitvatartási időben még 5 munkanapig.

A termékeket a Magyar Posta szállítja ki. Munkaidőben házhoz viszi a megrendelt csomagot. Amennyiben nem tudja személyesen átadni megrendelését, értesítőt hagy postaládájában, a sikertelen kézbesítésről. Ezután a csomagot átveheti az Önhöz tartozó postahivatalban nyitvatartási időben még 5 munkanapig. Amennyiben nem veszi át csomagját 5 munkanapon belül, a csomagot a posta visszaszállítja hozzánk /visszaszállítási díj felszámításával/ A csomag újraküldése a visszaszállítási díj és újbóli szállítási és csomagolási költség előre megfizetésével lehetséges.

A berendezéseket alapesetben javítjuk, vagy cseréljük.

– A világítótest tápegységét, páramentes, száraz, fröccsenő víztől védett, jól szellőző helyre kell szerelni. A tápegységet letakarni tilos. Ideális egy szekrény, vagy elektromos kapcsolódoboz.
Felhívom a tisztelt vásárló figyelmét hogy az újkori LED rendszerekben, kapcsolóüzemű nagyfrekvenciás tápegységek állítják elő a 12V-os tápfeszültséget és a kitöltési tényező változtatásával érik el a kívánt fényerő szabályozást. 
Működési elvükből adódóan képesek belengeni és sípoló hangot adni magukból. 
A gyártók törekszenek a fenti mellékhatás minimalizálására, de kizárni nem tudják a jelenséget. 
Mivel az alap ajánlásunk a tápegység üzemeltetésére egy szerelődoboz vagy szekrénybe való beszerelése, a fenti jelenség esetleges zavaró hatása minimalizálható, elkerülhető.
Mivel a jelenség működési elvből fakad, ezért nem képezi garanciális javítás és csere tárgyát.

– A víz felszínétől a világítótestet, az aljától számítva minimum 6cm magasságban kell elhelyezni.

– A világítótestre nem folyhat víz.

– A világítótest nem kerülhet a víz alá.

– A világítótestet úgy kell elhelyezni, hogy az akváriumban lévő porlasztó, vagy levegőztető által gerjesztett vízelfröccsenések ne a lámpatestet érjék. Amennyiben a lámpatest alatt helyezkedik el a levegőporlasztó, úgy a lámpatestet vagy a porlasztót máshová át kell helyezni, vagy védő üveglapot kell alkalmazni. A porlasztó által gerjesztett folyamatos vízcseppek nagymértékben vízkövesítik a lámpatestet, és beázást okoz.

A fenti üzemeltetési szabályok be nem tartása, a lámpatest meghibásodásához, és garanciavesztéshez vezet.

Garanciaidő a vásárlástól számított 12 hónap.

 

Amennyiben a javításra beérkező lámpatestben víz található, vagy a világítótest felszínén vízkövesedés nyomai láthatók, a lámpatestet garanciális javításra nem tudjuk felvenni, kizárólag fizetős javításra van lehetőség, írásos ajánlatunk alapján.

A weboldalon található termékek nagy részét Önnek gyártjuk le, vagy alakítjuk méretre az igényei szerint.

Az elektronikus kereskedelemről szóló törvény alapján, a 14 napos visszavételi garancia ezen tételre / tételekre nem vonatkozik.

„Egyedi igényre, méretre készülő, vagy szekcionált, vissza nem fordítható átalakításon, daraboláson átesett termékek egyedi megrendelésnek minősülnek, egyedi megrendelések mentesülnek a törvény 14 napos elállási és visszavételi garanciája alól. A fenti törvény a 12 hónapos garanciát nem érinti.”